Escul-turisme a Dénia






VICENTE BUIGUES CARRIÓ

Alicante-1920  Dénia-1986

Al principi del carrer La mar, que és la part més estreta del carrer hi ha una petita placeta que s'anomena "El raconet de l'infanta Margarita". Allà en un racó podem veure l'escultura dedicada a l'Oculista Vicente Buigues Carrió.
D. Vicente Buigues Carrió va néixer el 31 d'agost de 1920 a Alacant. Des de la seva agitada joventut, amb nombrosos canvis de domicili i després de ser afectat, com tants altres, pels esdeveniments de la guerra civil, va trobar a Dénia en 1946 el lloc ideal per establir-se i exercir la seva professió d'una esplèndida manera durant molts anys. La seva afició per l'especialitat, es manifesta durant el servei militar, al costat de l'insigne oftalmòleg, Manuel Lon Teller  General de Sanitat . Així mateix, la seva formació s'amplia i completa per freqüents estades a Barcelona, ​​fonamentalment a la Clínica Barraquer.
Era membre de diverses societats professionals espanyoles i estrangeres i va participar assíduament en congressos i reunions nacionals e internacionals. A més de la seva intensa activitat professional, va ser membre del Consell de Cultura de la Generalitat Valenciana, requerit en nombroses ocasions per institucions culturals i docents per donar conferències i entaular col·loquis sobre temes professionals i humanístics.
L'actual Clínica Otfálmica Buigues és inaugurada al 1958. Durant el seu període d'activitat professional, el Dr. Buigues tracte personalment a més de 110.000 pacients. Va morir el 3 de febrer de 1986 als 65 anys. Quatre dels seus fills, Vicente, Carmen, Balbina i Maria, continuen amb l'activitat oftalmològica de la clínica.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotos antiguas de Denia

El ama de casa y sus múltiples funciones